docent | Daniëlle Slootjes

Daniëlle Slootjes is als universitair docent en onderzoeker Oude Geschiedenis verbonden aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

Na een studie Klassieke Talen in Groningen en een historisch promotieonderzoek in de Verenigde Staten keerde zij in 2006 naar Nederland terug. Met veel plezier doceert zij Griekse, Romeinse en Byzantijnse geschiedenis aan de universiteit. Haar onderzoek richt zich op massagedrag in Rome en Constantinople, op de overgangsperiode tussen Oudheid en Middeleeuwen, en op ontwikkelingen in het vroege Christendom. Via publieke lezingen en columns (onder andere in het Griekenlandmagazine) probeert ze altijd een link tussen haar academische werk en maatschappelijke interesses te leggen. Nijmegen is voor haar een ideale uitvalsbasis, niet alleen voor haar werk, maar ook voor inspirerende wandel- en fietstochten.

In 2001 kwam Daniëlle voor het eerst op Kreta. Dit fantastische en unieke eiland vond onmiddellijk een speciale plek in haar hart. Door de vele rondreizen over het eiland sindsdien, schitterende wandeltochten, het verrukkelijke Kretenzische eten en de bijzondere vriendschappen die ze onderweg heeft gesloten is het eiland tot een heus thuis geworden. Haar liefde voor Kreta heeft ze enkele jaren geleden definitief bekrachtigd met het planten van een eigen olijfboom op het eiland.

Op de Academie op Kreta van Hans en Jacques kan Daniëlle haar historische bevlogenheid samen brengen met haar grootste passie: wandelen in de natuur. Uitdagende landschappen, adembenemende vergezichten en fysieke inspanning zorgen voor innerlijke rust, voeden eindeloze creativiteit en verdiepen persoonlijke inzichten. Door haar inspiratie te delen en door het verleden te bezielen laat zij graag aan anderen zien op welke wijze de geschiedenis het leven van ieder van ons begeleidt, aanraakt, en ontroert. Leven vanuit ‘historische inspiratie’ is daarmee voor haar een vanzelfsprekendheid en tweede natuur geworden.

Ga naar haar cursus.