docent | Lammert Kamphuis

Lammert Kamphuis (1983) is geboren in Voorburg. Na in Zwolle het gymnasium te hebben afgerond, is hij afgestudeerd in de filosofie en de theologie.

Na zijn studies is hij begonnen als docent filosofie op middelbare scholen, hogescholen en universiteit. Verder recenseerde hij films voor een website, een boek en had hij een eigen filmrubriek op Radio Flevoland.

Meer en meer kwam Lammert er achter dat hij in zijn werk zoekt naar het op een betekenisvol niveau in contact komen met anderen. In al zijn huidige werkzaamheden daagt hij mensen dan ook uit om hun levensverhaal te verwoorden met behulp van de taal en ideeën uit de geesteswetenschappen. Dit doet hij als docent bij The School of Life, als docent levensbeschouwing op een middelbare school en als redacteur van de bundel Vrijgemaakt? waarin Lammert de levensverhalen van andere dertigers verzamelde die zijn opgegroeid in een gereformeerde zuil. Hij treedt als filosoof op op opmerkelijke plekken zoals Lowlands en Amsterdam Dance Event. Zie ook zijn eigen website.

Lammert heeft op dit moment geen cursus bij ons.