Gastenboek André Wierdsma en Joep Dohmen, september 2018

Deze week op Kreta is een diepte-investering die naast instant bruikbare handreikingen, nog lang zal naklinken.
Andries Mulder

Ik heb een pas op de plaats ervaren door uit de hectiek van alledag te stappen en me te mogen bezinnen op leiderschap in het algemeen en mijn eigen leiderschap. Ik neem uit deze reis een grote hoeveelheid bagage mee die ik thuis in alle rust ga uitpakken.
Marion Krabbenborg

Deze week heeft bijgedragen aan zowel mijn persoonlijke- als mijn professionele ontwikkeling. In het programma heb ik me geen moment verveeld: boeiend van de eerste tot de laatste minuut! Geweldig ook om met zo'n kleine groep (van erg leuke mensen) te zijn. Daardoor veel aandacht en direct en goed verbonden contact, in een heel plezierige open sfeer. De locatie is top! Zowel de plek, het uitzicht (weergaloos), de verzorging, de persoonlijke aandacht. Wat programma betreft nog: mooie mix van verdieping en ontregeling.
Frank Weijers

Deze week herinnert mij waar het om gaat. in het leven en zet me aan een tussenbalans te maken. Zowel als mens en als leider. Het maakt me dankbaar voor wat is en benieuwd naar de toe-eigeningen en mooie avonturen in de toekomst!
Harrie-Peter Neef

Deze week heeft voor mij veel wezenlijke ontmoetingen opgeleverd. Het heeft me doen beseffen dat bezinnen in een zeer aangename setting af en toe zeer belangrijk kan zijn voor de next step in je leven. Ik ben er nog gelukkiger van geworden!!
Mieke Hopmans

Het was een bijzondere ervaring. Joep en André brachten veel verdieping en levendige inspiratie. De deelnemersgroep was subliem, serieus en vol humor.Stilstaan bij je leiderschap en je eigen leven via de filosofie gun ik eenieder. Kortom, een prachtweek.
Jasper Boele

Het is een bijzondere week geweest. Een week van vertraging, stilstaan bij en ook verdieping. Iets wat ik mij echt voor neem in de toekomst meer te gaan doen. De kennis wijsheid en ervaring, hebben mij, naast de informele omgang, geraakt. Ik realiseer me ook weer wat een diverse groep aan deelnemers extra oplevert. Binnen en buiten het programma. Ik heb een week op Villa Dio Petres mogen verblijven. Jacques en Hans, dank voor jullie gastvrijheid en zorg. Beter wordt het niet. Dank je wel!!
Ed van Loon 

Deze week heeft voor mij een verrijking betekend, waarbij de ´organisatieleer´ en de verdieping in de filosofie een prachtige aanvulling op elkaar zijn. De omgeving, organisatie, de docenten zijn alle enorme waardevolle aanvullingen. op de op zichzelf al zeer mooie cursus. De groep cursisten was ook al boven verwachting fijn, dus in één woord subliem!
Erik van Zanten

Voor mij was deze week een ontmoeting met anderen, waarin kwetsbaarhied en verbinding echt voelbaar waren. Ik heb persoonlijke gevoelens kunnen articuleren en die met anderen kunnen delen. Een helend effect in een periode van rouw, voor mij. Ontzettend veel geleerd, theoretische inzichten verkregen in een meer omvattend en helder kader. Veel ideeën voor de toekomst die zeer bruikbaar zijn in mijn organisatie en privé leven. De ontvangst en verzorging waren naast het inhoudelijke programma buitengewoon! Zeer prettig, persoonlijk en professioneel.
Soms bevond ik mij op de plek der moeite, waar de omgeving en vooral ook de mensen mij een goed en gekoesterd gevoel gaven. Inhoud, warmte, openheid en kwetsbaarheid, humor, prachtige unieke ervaring. Dank Hans en Jacques voor de verzorging. dank aan Joep en André voor de combinatie van heel bijzonder met heel gewoon. Dat laatste geldt overigens ook voor Hans en Jacques. en last but not least: dank aan deze fantastische groep!
Marijke van Deutekom

Ik kwam binnen met twee vragen: 
1. Een kritische reflectie op hoofdstuk 5 van mijn boek boek 'De kracht van niet weten' over ontwikkelingsinzicht, organiseren/leiderschap. 
2. Nieuwe ideeën, gedachten voor de inhoud en opbouw van dat hoofdstuk.
Wat deze week mij heeft opgeleverd is dat ik mij bemoedigd voel over wat ik tot nu toe geschreven heb. Ik heb nog meer gedachten (en gevoel) voor de essentie van ontwikkelingsgericht leiderschap. Ik begrijp nog beter wat de centrale rol is van (kern)waarden in het bijeenbrengen en ontwikkelen van individu en gemeenschap.
Louis Steeman

Ga hier naar deze cursus in 2019