vlucht en transfer

De heen- en terugreis naar en van Kreta is exclusief de genoemde prijzen. We willen iedereen graag vrij laten bij de keuze van een vlucht.

Er zijn volop vluchten rechtstreeks op Heraklion vanaf vele luchthavens in Nederland, Belgie en Duitsland.
de vlucht dien je dus zelf te te boeken. Indien gewenst helpen we je daarbij. Je wordt uiterlijk 16:00 uur op de aanvangsdag (meestal zondag) van de cursus verwacht in het pension Argyro, vanwaar de cursus start.
Om deze reden kunnen wij op zondag geen transfers uitvoeren na 14:00 uur vanuit Heraklion.

Tips voor het boeken van vluchten

Het is niet noodzakelijk om retourvluchten te boeken bij eenzelfde luchtvaartmaatschappij. Je kunt losse vluchten boeken. Shoppen loont.

Aanbieders zijn onder andere:
- Aegean Airways (vanaf Amsterdam, Brussel, Düsseldorf)
- Transavia (vanaf Amsterdam, wellicht Eindhoven, Rotterdam/Den Haag, Groningen)
- Corendon (vanaf Amsterdam)
- Arkefly (vanaf Amsterdam)
- Germanwings (Düsseldorf, soms Amsterdam)
- TUI losse vluchten
Indien gewenst kunnen wij u in contact brengen met een relatie in de reiswereld die de reis voor u kan regelen. Zij zal daarvoor een vergoeding vragen.

Pas op met heenvluchten op zondag

Je dientt uiterlijk om 14.00 uur te landen op de luchthaven van Heraklion als de cursus op zondag begint. Wij raden je aan, indien mogelijk uiteraard, een dag eerder aan te komen. Je kunt dan acclimatiseren en begint uitgerust aan de cursus. Mocht je toch op zondag naar Kreta willen reizen let dan op: met name Corendon heeft de gewoonte (bijna standaard) om het vluchtschema zonder opgaaf van reden te wijzigen van bijvoorbeeld heel vroeg naar heel laat, of andersom, soms met een tijdverschil van 10 uur. Dat kan betekenen dat je aankomsttijd kan wijzigen naar de avond. Wij kunnen je dan ook niet meer ophalen op de luchthaven Heraklion.
Bovendien mis je dan de kennismaking met de andere deelnemers en de docent, de introductie op de cursus, een introductielezing over Kreta, en het welkomstdiner.

Transfers van en naar Heraklion (niet Chania!)

Voor een transfer (enkele reis) van en naar de luchthaven van Heraklion berekenen wij  € 35-- per enkele reis (€ 40,-- bij cursussen van 2019 en later). Dit zijn de benzinekosten plus de vaste autokosten. We berekenen geen arbeidsuren. Het is mogelijk dat we meerdere deelnemers tegelijkertijd ophalen en brengen. De reis duurt 1 uur.

Transfers gelden alleen voor vluchten die uiterlijk om 22.00 uur op de luchthaven van Heraklion landen. Daarna wordt het voor ons te laat en adviseren wij je een hotel in Heraklion te kiezen. 
Als je vlucht vertraagt geldt dit uiteraard niet. Dan wachten we op je. 

Onze service m.b.t. uw transfer:

We staan klaar bij de luchthavenuitgang met een naambordje.
Een vertraging van je vlucht houden wij in de gaten via internet. 
Als je voorafgaand of aansluitend aan de cursus in een hotel in de buurt van Kritsa (bijvoorbeeld in Agios Nikolaos) wilt verblijven, dan brengen we je daar graag naar toe, of halen we je daar op. Op de dag van aanvang van de cursus halen we je daar dan uiterlijk 14:00 uur op, of we brengen je daar naar toe na afloop van de cursus. Neem hiervoor contact met ons op.
Indien je liever zelf met de bus naar Kritsa komt, dan raden we je aan de bus vanaf (de luchthaven van) Heraklion naar Agios Nikolaos te nemen (circa € 7,70, 1,5 uur). Wij halen je van het busstation van Agios Nikolaos met plezier op tot uiterlijk 15:00 uur op de aanvangsdag. Dit doen we niet na 23.00 uur.

Voorwaarden ten aanzien van de transfers

De transfers bieden we aan in de periode binnen 3 dagen voor de aanvangsdag tot uiterlijk 3 dagen na het laatste ontbijt. Daarbuiten bieden wij geen transfer aan.
Je dient een vluchtschema-wijziging die aan u is gemeld door de luchtvaartmaatschappij aan ons door te geven.
Het is niet mogelijk je vanuit een andere luchthaven dan Heraklion op te halen.
Je kunt transfers tot uiterlijk een week voorafgaand aan de cursus annuleren. Dit hangt samen met het inplannen van ons transport en bushuur.
Op de aanvangsdag kunnen wij je na 14:00 uur niet meer ophalen op de luchthaven van Heraklion.