vlucht en transfer

De heen- en terugreis naar en van Kreta zijn niet inbegrepen in de cursusprijs. We willen iedereen graag vrij laten bij de keuze van een vlucht.

Er zijn volop vluchten rechtstreeks op Heraklion, vanaf vele luchthavens in Nederland, Belgie en Duitsland.
De vlucht dien je dus zelf te te boeken. Indien gewenst kunnen we wat tips geven. Je wordt uiterlijk 15:30 uur op de aanvangsdag van de cursus verwacht op je logeeradres: pension Argyro, of Villa Dio Petres. 
Om deze reden kunnen wij op zondag geen transfers uitvoeren na 14:00 uur vanuit Heraklion.
De cursus vangt aan om 16:00 uur op Villa Dio Petres. Wij zorgen ervoor dat degenen die bij Argyro logeren op tijd op Villa Dio Petres zijn.

Tips voor het boeken van vluchten

Het is niet noodzakelijk om retourvluchten te boeken bij eenzelfde luchtvaartmaatschappij. Je kunt vaak losse vluchten boeken. Shoppen loont.

Aanbieders zijn onder andere:
- Aegean Airways (vanaf Amsterdam, Brussel, Düsseldorf)
- Transavia (vanaf Amsterdam, wellicht Eindhoven, Rotterdam/Den Haag, Groningen)
- Corendon (vanaf Amsterdam)
- Arkefly (vanaf Amsterdam)
- Germanwings (Düsseldorf, soms Amsterdam)
- TUI

Pas op met heenvluchten op zondag

Je dient uiterlijk om 14.00 uur te landen op de luchthaven van Heraklion als de cursus op zondag begint. Wij raden je aan, indien mogelijk uiteraard, een dag eerder aan te komen. Je kunt dan acclimatiseren en je begint uitgerust aan de cursus. Mocht je toch op zondag naar Kreta willen reizen let dan op: met name Corendon wijzigt regelmatig het vluchtschema zonder opgaaf van reden, van bijvoorbeeld heel vroeg naar heel laat, of andersom, soms met een tijdverschil van 10 uur. Dat kan betekenen dat je aankomsttijd kan wijzigen naar de avond. Wij kunnen je dan ook niet meer ophalen op de luchthaven Heraklion.
Bovendien mis je dan de kennismaking met de andere deelnemers en de docent, de introductie op de cursus, een introductielezing over Kreta, en het welkomstdiner.

Transfers van en naar Heraklion (niet Chania!)

Voor een transfer (enkele reis) van en naar de luchthaven van Heraklion berekenen wij  € 40,-- per enkele reis per persoon bij cursussen die in 2019 plaatsvinden. Bij cursussen in 2020 is de prijs € 45,-- per enkele reis per persoon. Dit dekt grofweg de benzinekosten plus de vaste autokosten. We berekenen geen arbeidsuren. Het is mogelijk dat we meerdere deelnemers tegelijkertijd ophalen en brengen. De reis duurt ongeveer 1 uur.

Transfers gelden alleen voor vluchten die uiterlijk om 22.00 uur op de luchthaven van Heraklion landen. Daarna wordt het voor ons te laat en adviseren wij je een hotel in Heraklion te kiezen. 
Als je vlucht vertraagt geldt dit uiteraard niet. Dan wachten we op je. 

Onze service m.b.t. je transfer:

We staan klaar bij de luchthaven met een naambordje.
Een vertraging van je vlucht houden wij in de gaten via internet. 
Als je voorafgaand of aansluitend aan de cursus in een hotel in de buurt van Kritsa en Kroustas (bijvoorbeeld in Agios Nikolaos) wilt verblijven, dan brengen we je daar graag naar toe. Op de dag van aanvang van de cursus halen we je daar dan uiterlijk 14:00 uur op. Ook kunnen we je na afloop van de cursus naar een hotel in de buurt brengen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Als je liever de bus neemt neem dan vanaf (de luchthaven van) Heraklion naar Agios Nikolaos (circa € 7,70, residuur 1,5 uur). Wij halen je dan met plezier, maar in overleg, van het busstation van Agios Nikolaos op tot uiterlijk 15:00 uur op de aanvangsdag. Op eerdere dagen doen we dit niet meer na 23.00 uur.

Voorwaarden ten aanzien van de transfers

De transfers bieden we aan in de periode binnen 3 dagen voor de aanvangsdag tot uiterlijk 3 dagen na het laatste ontbijt. Daarbuiten bieden wij geen transfer aan.
Je dient een vluchtschema-wijziging die aan je is gemeld door de luchtvaartmaatschappij aan ons door te geven.
Het is niet mogelijk je vanuit een andere luchthaven dan Heraklion op te halen.
Je kunt transfers tot uiterlijk een maand voorafgaand aan de cursus annuleren. Dit hangt samen met bushuur en het inplannen van ons transport.
Op de aanvangsdag kunnen wij je na 14:00 uur niet meer ophalen op de luchthaven van Heraklion.