Gastenboek André Wierdsma en Joep Dohmen, september 2017

Deze week betekende een enorme verrijking; zowel voor mijn beroep als voor wie ik ben als mens. Als leider heb je maar één instrument ter beschikking en dat ben je zelf. Het is onze dure plicht aan onze organisatie om daar heel goed in te worden. Reflectie, kennis, leren is noodzakelijk maar soms ook zo moeilijk te organiseren. Ik heb deze week een spons mogen zijn, alleen maar leren, reflecteren, denken. Daar ben ik heel dankbaar voor. De plek en de verzorging zijn fantastisch! Ik dacht van te voren, waarom niet gewoon in Lunteren. Maar de plek heeft wel degelijk veel toegevoegde waarde op mijn reflectie en bezinning gehad.
Berni Drop

Deze cursus ‘Leiderschap en filosofie’ biedt een weergaloos programma van André Wierdsma en Joep Dohmen. Voor leiders die zich willen verdiepen in de dynamiek van deze tijd en handvatten willen krijgen voor het leiden van mensen als ook voor de eigen ontwikkeling in de tijd.
Het programma heeft me geïnspireerd nieuwe initiatieven te gaan nemen om medewerkers mee te nemen in de koers van ons bedrijf. En dat in een fantastische omgeving en met de geweldige zorg van Hans en Jacques op Villa Dio Petres. Om nooit te vergeten!
Cor Brockhoven

Deze week heeft mij een eerste introductie gegeven in de wereld van de filosofie en wat het kan bieden voor leiders. Juist leiders hebben behoefte aan een moreel kompas. De filosofie kan hier handvatten voor bieden zonder onrecht te doen aan de complexiteit waarin leiders zich begeven. Een week op de Academie op Kreta is ook een week van complete verwennerij! Alles wordt door Hans en Jacques met zoveel liefde en zorg gedaan. Het eten is overheerlijk, de setting prachtig, de locaties zijn zorgvuldig geselecteerd. Zo’n ontvangst is de ideale setting voor leren en ontwikkeling. Dank Jacques en Hans.
Chris Sigaloff

Deze week heeft veel voor mij betekend. Inzicht in de filosofie biedt een andere kijk op hoe ik uitdagingen in de organisatie op kan pakken. In deze week ben ik ook persoonlijk tot een dieper inzicht gekomen. De gastvrijheid van Hans en Jacques is fenomenaal, de kookkunst van Jacques eveneens!
Yvonne Geurten

Ik kwam naar Kreta om voor mezelf wat rust en ruimte te vinden. Om woorden en beelden te vinden voor wat al een beetje in me zat en een concept om mee te nemen naar mijn organisatie. Dat alles heb ik meer dan gevonden. In een geweldige omgeving met inspirerende en zorgzame gastheren.
Peter Jager

Deze week heeft mij nieuwe aanknopingspunten geboden voor mijn persoonlijke ontwikkeling in relatie tot mijn effectiviteit en werkplezier. Waarom ben ik goed in het één en moet ik het ander verder ontwikkelen en hoe kan ik daarmee een begin maken?
Robert Zaal

Als wijsheid en emotionele rijpheid belangrijke eigenschappen van een leider zijn, hetgeen ik onderschrijf, dan is de inhoud van deze week bijzonder verrijkend. Ik heb een aantal nieuwe manieren van ‘kijken’ aangereikt gekregen. Dat is onomkeerbaar. Filosofie is veel boeiender dan ik dacht/vermoedde.
Peter Ruigrok

Ik kwam om mezelf te zoeken. En ik heb geleerd waar en hoe ik moet zoeken
Ik ben dankbaar voor het op reis kunnen gaan naar de volgende fase van emotionele rijpheid.
Arie Grandia

Met betrekking tot leiderschap heeft deze week voor mij betekend dat ik een bevestiging vond in wat ik al belangrijk vond: co-creatie, dialoog, verbinding, actorschap, zeg maar de emeritaatsrede van André in het kort.
Met betrekking tot mij persoonlijk heeft deze week voor mij een ontwikkeling betekend in een sterke focus op de waardering van wat ik doe en een sterke aansporing tot een oriëntatie op de nabije levenstoekomst.
Jan Triepels